Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Ankomme

Ankomme Paris med tog, buss og bil

http://paris.webby.no/db/fileupload/tog.jpgParis har mange forbindelser med resten av Europa. I løpet av noen timer er du i Belgia eller Tyskland, og England. Den undersjøiske forbindelsen med London er populær, og er nesten verdt å inkludere i reiseplanene. Hurtigtogene TGV fører deg raskt til Paris fra byer som Nice, Marseille og Stasbourg. Et hurtigtog mellom Paris og Nice tar cirka 6, 5 timer. De viktigste togstasjonene er Gard du Nord, Gare de l`Est og Gare de Lyon. Det er en god ide å bestille plass og billett på forhånd, og det kan du gjøre på nettsiden til SNCF. Husk å stemple billetten før påstigning. Det er hyppige streiker i togtrafikken, så ikke legg viktige avtaler til perioder med streikefare. Se også sidene til Transilien og TGV.

Mange selskaper tilbyr bussforbindelser til flere steder i Frankrike og andre land i Europa. I Paris er det gjerne fra Gallieni (endestedet Parc de Bagnolet for metrolinje 3) mange selskaper benytter, som Eurolines.

Veiene som fører inn til Paris er relativt gode, og tillater høye hastigheter. Det er derimot mange som pendler, så det er mulig du møter køer i rushtid og ved streiker i kollektiv-transporten. Byen har to ringveier, en ”indre” og en ”ytre” (périphérique intérieur og extérieur). Utkjørsler kalles gjerne ”porte”. Det kan være meget vanskelig å finne parkeringsplass i nærheten av der du bor, og er det parkometer der bør du se nøye på tider og priser (mynt eller parkeringskort som kjøpes på tobakkskiosker). Det er forbudt å tute i sentrum av byen, så det bør være en gyldig grunn.

Utskriftsvennlig versjon

Flere artikler

 1. Ankomme 18.04.2008

  Finn et perfekt hotell i Paris

  Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:  Sponsede lenker

  Mer reisestoff

  Regn om valuta


  Privacy Policy