Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Museer

Louvre

Det er svært mange museer i Paris, altså noe for enhver smak. Vi vil her begrense oss til de mest kjente for turister og besøkende. Det er viktig med en tur på museum når man er i Paris, men overdriver man går man glipp av den unike sjelen som byen ellers har å by på. Skal du besøke mange museer kan det lønne seg med et Carte Musées et Monuments, som koster 18 euro for en dag, 36 euro for tre dager og 54 euro for et femdagers pass. Dette kan du kjøpe på de aktuelle museene, på metrostasjonen og turistinformasjonen.

Louvre er verdens største med sine 60 000 kvadratmeter og 35 000 kunstverker. Museet er delt inn i 8 avdelinger: kunst fra den nære Østen, Egypt, Gresk og romerske kunst, Islamsk kunst, Skulptur, Kunsthåndverk , Malerier og Tegninger. De fleste kommer for å se Da Vincis Mona Lisa. Museet er stengt på tirsdager, og har ellers en åpningstid fra kl. 09 til kl. 18. Onsdager og fredager er det langåpent til kl. 22. Billetten koster 9 euro for en dag i de faste samlingene, mens vil du ha med deg de midlertidige utstillingene koster samlebilletten 13 euro. Har du ønske om å spare på de mange museumsbesøkene med et Carte Musées et Monuments, så koster det 36 euro for tre dager. Første søndagen i måneden er det gratis, likeså på nasjonaldagen 14. juli.

http://paris.webby.no/db/fileupload/Musee-Orsay.jpgMusée d`Orsay er verdt et besøk for selve bygningen. Dette var en jernbanestasjon i klassisk jern- og glasskonstrukjon frem til begynnelsen av 1900-tallet. I dag huser ACT og Gae Aulentis` prosjekt flere av impressjonismens mesterverker. Kunstnere som Monet, Manet, Cézanne, Degas, Gaugin, Courbet og Van Gogh står side om side med svært mange andre. Vi anbefaler en tur hit på det varmeste. Åpningstidene er 09.30 – 18, med langåpent torsdager. Mandager er det stengt. Skal du også på Rodin-museet samme dag, finnes det en samlebillett til 12 euro. Hvis ikke, koster den 8 euro.                                                                                                            Musée d`Art Moderne de la Ville de Paris har som navnet røper mye moderne kunst, fra begynnelsen av 1900-tallet og fremover. Du finner kjente navn som Matisse, Delaunay, Léger og Breton, i tillegg til representanter blant annet fra Nyrealismen, Fluxus og Narrative figurasjon. Du kan altså se alt fra Picasso via de Chirico til Boltanski. Åpningstidene er kl. 10 – 18, mens det er stengt mandager.

Musée National d`Art Moderne ligger inne i Pompidou-sentret, og har en viktig samling av moderne kunst. Du finner svært mange kjente kunstnere her, som Miró, Braque, Picasso, Léger, Kandinskij, Ernst, Chagall, Giacometti og Pollock. Åpningstiden er kl. 11 – 21, men det er langåpent torsdag og fredag. Billettprisen varierer etter sensong, mellom 10 og 12 euro.

Musée de l`Institut du Monde Arabe huser arabisk og islamsk kunst fra de tidlige tider til i dag. Samlingen består av mye keramikk, men får også viktige verk til låns fra museer i arabiske land. Også delen om samtidskunst er viktig, i tillegg til selve bygget. Bortsett fra mandager er museet åpent fra kl. 10 til 18. Billetter fra 11 euro.

Musees des Invalides er et militærmuseum blant de største i verden, med våpen, rustninger og generell krigshistorie i forsetet. Billetten koster 8 euro, og åpningstidene er kl.10 – kl. 18 (17 om vinteren).

Musée de l`Orangerie har Monets kjente ”Vannliljer”, og huser Walter-Guillaume-samlingen med blant annet Cézanne, Renoir, Rousseau, Modigliani, Picasso og Matisse. Åpningstider er kl. 12.30 -19, og prisen er 7,5 euro.

Musée Marmottan kalles impresjonismens høyborg. I tillegg til Morisot, Sisley, Pissarro, Renoir og Monet kan du her se møbler, bronsearbeider, skulptur og malerier. Åpningstiden er k. 11-18, og billetten koster 9 euro.

Musée d`Histoire Naturelle har en flott presentasjon av evolusjonen og artenes mangfold. Museet har også samlinger av fossiler av virvelløse dyr og en gjennomgang av ornitologiens historie. Planteinteresserte kan å direkte til avdelingen for paleobotanikk. Åpningstidene er kl. 10 – 17, og billetten koster 6 euro.

Musée Picasso huser mye av den spanske mesterens private samling. Sine egne verker er selvsagt i fokus, og den blå og den rose perioden er ganske godt representert her. Du kan også se hans samling av bilder av Cézanne, Matisse, Rousseau og Miró. Åpningstiden om sommeren er 09.30 – 18.00, og billetten koster 6,5 euro.

Musée Rodin kan vise mye av billedhoggerens spennende skulpturer i spenningsfeltet mellom følelser, linjer og nøyaktighet. Museet er åpent mellom 09.45 og 16.45, til en pris av 6 euro.

Musée du Vin gir deg for 8,9 euro muligheten til å bli kjent med fransk vin, også gjennom smaking. Bortsett mandager er museet åpent fra kl. 10 til kl. 18.

Utskriftsvennlig versjon

Flere artikler

 1. Museer 18.04.2008

  Finn et perfekt hotell i Paris

  Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:  Sponsede lenker

  Mer reisestoff

  Regn om valuta


  Privacy Policy