Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Metro

Undergrunnen er meget effektiv, med stasjoner gjerne hver 500 meter. De 16 linjene begynner å gå kl. 05.30 om morgenen, og har sin siste avgang kl. 00.30. Billetten må du føre inn i maskinene for å få adgang til perrongene, og det kan hende at du også må sende den gjennom maskinen når du går ut.

http://paris.webby.no/db/fileupload/metro.jpgStasjonene er godt betjente med kart som viser hvor du bør gå for å raskest komme til bestemmelsesstedet ditt. 84 metroinnganger er tegnet i art nouvau-stil av Guimard. Flere av stasjonene har flott innredning, og noen er gjort om til museer. De viktige knutepunktene er et rikt nett av ganger for linjebytter og det er lett å gå seg vill.

For mer informasjon om linjer og vilkår, se siden til Ratp.

Det er noen få trikkelinjer i byen.

RER

Det statlige togselskapet SNCF har et godt utviklet nettverk av linjer og avganger som betjener også den lokale Paris-trafikken. RER er navnet på dette regionale ekspressnettet, som har meget god punktlighet. Det er fint mulig å bruke dette toget til å komme deg fra Luxembourg-parken til Les Halles, for eksempel, i stedet for å ta metro eller buss som tar noe mer tid. Du betaler billett etter soner du drar gjennom, men hele sentrum er sone 1. De fem linjene er delt etter bokstaver, men vær også obs på at de har ulike nummeringer alt etter hvilke forstader de betjener. Ferdes du bare i sentrum er det ingen grunn til å bekymre seg over dette. RER er også en god måte å komme seg til flyplassene i Roissy og Orly på. Linje A4 tar deg til Disneyland Paris, linje B3 til Parc Asterix og linje C5 til Versailles.

Utskriftsvennlig versjon

Flere artikler

 1. Metro 18.04.2008

  Finn et perfekt hotell i Paris

  Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:  Sponsede lenker

  Mer reisestoff

  Regn om valuta


  Privacy Policy