Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Kunst - Paris

http://paris.webby.no/db/fileupload/gotikk.jpgEr du kunstinteressert, har du kommet rett. Er du ikke, så er Paris nok byen hvor en viss spire fødes. Det er en bemerkelsesverdig stor bredde i tilbudet, som spenner fra oldtid og antikk til de absolutt siste trender innen samtidskunst, arkitektur og design. Her finner du i selve gatene også mange merker etter kunstneriske stiler.

Kunsten i Paris

Byen har vært samlingssted for svært mange kunstnere opp gjennom tidene, spesielt i perioden mellom slutten av 1800-tallet og mellomkrigstiden. Da kom også norske kunstnere som Munch, Backer, Krogh og Munthe hit. Mange ble tiltrukket av det utsvevende og stimulerende livet i Montparnasse. Lenge før det hadde Ludvig XIV og andre monarker sørget for storstilte kunstsamlinger og utsmykninger i palassene sine.

I dag kan en turist få en nesten total dekning av de viktigste hendelsene og stilene i kunsthistorien her i Paris. Mye av det er på grunn av Louve, som har en samling fra Mesopotamsk tid og frem til i dag. Vi henviser til delen om museer for en fyldigere dekning av hva du kan se av viktig kunst i Paris.

Moderne kunst og samtidskunst er også sentralt i Paris, selv om byen ikke har rollen som New York, London eller Berling kan tilskrive seg. Den internasjonale messen for samtidskunst, FIAC, holdes vanligvis i Espace Eiffel-Branly i oktober.

Finn et perfekt hotell i Paris

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy