Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Parker - Paris

 

Paris har mange tilbud for de som liker å tilbringe litt tid i det grønne. Her finner du noen alternativer til piknikken eller spaserturen:

Bois de Bologne er egentlig en skog, men benyttes av byens innbyggere til søndagstur og mer. Innsjøer, stier, rideveier og sykkelstier gjør dette til et populært friluftsområde, mens restauranter bidrar til å mette lunsjappetitten. Spesielt populær var området under Belle Époque. http://paris.webby.no/db/fileupload/bois-bologne.jpg

Jardins des Tuileries, med Jardin du Carrousel, følger planene til sjefsgartneren Le Nôtre fra 1666. Denne slottsparken var åpen for publikum, og har vært mønster for mange andre parker i Europa. Carrousel-hagen er tilknyttet Louvre, noe som vises i de mange skulpturene her.

Jardin du Luxembourg er fint planlagt fra 1617, og huser i dag mye turister som slapper av på de mange benkene og stolene langs stiene og rundt Regard-fontenen. Mange statuer er laget av datidens kjente kunstnere.

Jardin des Plantes er en botanisk hage med stort mangfold. Mest spennende er vel labyrinten og menasjeriet med slanger og krokodiller.

Parc Floral de Vincennes er tegnet av landskapsarkitekten Daniel Collin, og er meget vakker. I tillegg til å vise de lokale trær, busker og blomster har man en laget en impresjonistisk-inspirert blomsterdal.

Parc des Buttes Chaumont rommer fosser, elver og en innsjø. Et fint stykke natur slik mennesket har konstruert den.

Parc Montsouris er i likhet med Parc des Buttes Chaumont preget av konstruerte fosser og sjøer. Parken er mest kjent for sine sjeldne fulger.

Parc de Belleville var engang en vinmark, men er vel i dag best egnet som utkikkspunkt ut over byen.

Parc André-Citroen ligger der hvor bilfabrikken en gang lå. Arkitekter og landskapsarkitekter har samarbeidet om dette prosjektet, og er verdt et besøk.

Finn et perfekt hotell i Paris

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy