Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Mat og drikke - Paris

crepesFranskmenn liker å spise godt, og kan være meget kresne i sitt valg av matvarer. Ingen grunn til at du som turist ikke skal gjøre det samme. Byen har mange gode oster, og tilbyr selvfølgelig mye godt kjøtt fra landsbygden rundt. Til og med fisken er fersk, tross avstanden til havet. For generelle innkjøp til egen og andres glede, kan du prøve butikkene til:

Vin

Du får tak i vin nesten overalt i Paris, på den lille butikken på hjørnet, på baren eller på de spesialiserte forhandlerne. Det er med andre ord ikke vanskelig å få tak i en Baujolais, Bourdaux, Burgunder, Chablis og Champagne. Naturlig nok er tilbudet av fransk vin det største. Noen utsalgssteder:

Les mer om fransk vin på ParisInfo og på Franske Viner.

Ost

Du kan få tak i de fleste typer fromage på de store supermarkedene og de spesialiserte butikkene. Noen av de kjente, lokale ostene er Brie de Melun, Brie de Meaux, Brie de Montereau, Coulommiers og Fontainebleau. En spesialist i Saint Germains-området er Barthélémy i 51 Rue de Grenelle.

Kjøtt

Blant kjendisene fra det lokale kjøttet finner vi kylling (Poulet de Houdan), lam (Agneau de Ile de France), skinke (jambon de Paris), og patè (Pâté de Houdan).

Brød

http://paris.webby.no/db/fileupload/baguette.jpgPariserloff og baguetter preger bybildet, i hvert fall i den norske drømmen om Paris. Brødet er selvfølgelig best fersk, og kan kjøes på svært mange utsalgssteder i hele byen. Enkelte steder tilbyr seg å smøre den for deg, med det du ønsker av pålegg. Se sidene til

Crêpes

Vi nordmenn oversetter gjerne crêpes med pannekaker, men der er viktige forskjeller. Crepes har ofte mange mulige godsaker å ha på, og velg alltid de ferske. Spesielt ingredienser som sopp og ost er ikke alltid like dagsaktuelle, mens for eksempel Nutella er et sikkert valg. En gjennomsnittspris er på 3 euro. Noen kjente creperies er Ti Jos og Ty Breiz (Boulevard de Vaugirard 52).

Konditori

Blant de mange godsakene du fristes med i butikkvinduene er det mye sjokolade. Franskmenn forsøker å ta igjen sine naboer belgerne i å lage den best tenkelige sjokolade. Men konditorene lager også mye annet som bør smakes: Brioche de Nanterre, niflette, Paris-Brest , Puits d'amour, savarin (rom baba) og Bourdaloue. Stikk innom

Finn et perfekt hotell i Paris

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy