Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Transport - Paris

http://paris.webby.no/db/fileupload/tog.jpgParis er en meget strukturert kollektivby, noe som tillater turisten et mangfold av alternativer for valg av transportmiddel. Det er mulig å komme seg til Paris ved tog, buss eller bil. Og er du allerede i byen, vil du nok vite mer om hvordan du kan ta de effektive RER-togene, den koselige metroen eller de moderne bussene. Det er også mange taxier i byen, og skal du farte litt ut av byen kan det være aktuelt å leie bil.

Billetter

Selskapet som driver kollektivtransporten i Paris er Ratp, og på deres side kan du finne mye informasjon om hvordan bevege seg fra A til B. Billettsystemet er regulert inn i soner, men holder du deg i sentrum er du i sone 1. Prisen avhenger av periode og antall soner. Det er viktig å huske å stemple enkeltbilletten eller periodekortet ved påstigning, mens du på metroen må føre den gjennom maskinene for å komme deg ned på perrongen. Billetttypen T+ koster 1,5 euro med overgang, mens ParisVisite er mest for turister hvor 1 dag koster 8,5 euro. Billetter kan kjøpes på selve bussen, men ellers er det flere kiosker og luker på stasjoner og liknende.

Finn et perfekt hotell i Paris

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy