Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Bydeler - Paris

http://paris.webby.no/db/fileupload/defence.jpgBydeler i Paris er gjerne delt inn administrativt i ”arrondissements”, mens det egentlig er fire bydeler i en arrondissement. Inndelingen følger en spiral, hvor de laveste sifrene er mest i sentrum osv. På mange adresser vil du se et tall i parantes, som da henviser til arrondissementet.

En annen måte å dele Paris inn på er mellom den vestre og høyre bredde: rive gauche og rive droite. Den vestre bredden har vært tilholdstedet til intellektuelle, lærde, professorer, studenter og forfattere. Den høyre bredden regnes ofte som å være forretningsdelen, med banker, forsikringsselskaper og butikker. I dag er nok dette bildet ganske utvannet.

Du vil nok oftest komme over inndelinger basert på områdenavn, og nedenfor ramser vi raskt opp hva du bør få med deg i bydelene:

Saint-Germain-des Prés, eller Latinerkvarteret, er mest kjent for Sorbonne-universitetet og Luxembourg-parken. De kjente filosofene satt på kafèene her, og i dag finner du mye studenter og turister her. Like ved finner du Notre-Dame og Sainte Chapelle.

Montparnasse har sitt landemerke i skyskraperen Tour de Montparnasse, og er egentlig et forretningsstrøk. Tidligere var det her kjente kunstnere fra hele verden holdt til, blant annet i kollektivet La Ruche. Men du finner også gravplassen hvor Sartre, de Beauvoir og Baudelaire har sin hvile.

Champs-de-Mars er bydelen hvor du finner Eiffel-tårnet, slik at det er lett å finne ut hvor du befinner deg i forhold til den.

http://paris.webby.no/db/fileupload/champs_elysees2.jpgChamps-Élysées fikk sin status som nasjonens hovedgate med seiersparaden 14. juli 1919. I dag er det tett med restauranter, bistroer og brasserier her, i tillegg til butikker og kjøpesentre. I enden ligger Triumbuen.

Faubourg Saint-Honoré er området for mote (haute couture), presidentpalasset hvor Nicolas Sarkozy bor med sin vakre Carla Bruni, samt at det her ligger flere ambassader. Kjøpesentrene Lafayette og Printemps ligger også her.

Beaubourg-Les Halles kalles området hvor du finner severdigheter som Centre Pompidou, kjøpesentret (og trafikk-knutepunktet) Les Halles, kirken Saint-Eustache, og flere museer.

Bastille er jo mest kjent for sin sentrale rolle under den franske revolusjon, hvor den rasende folkemengden valgte dette som symbol på det parasittiske monarkiet. I dag er Bastillen bare et veikryss, men gatene rundt har flere små spennende gallerier, butikker og utesteder.

Montmartre er også et landemerke, siden den karakteristiske kirken Sacré-Coeur kan ses fra store deler av byen. Her finner du også byens red light district, med den sagnomsuste Moulin Rouge som et dårlig eksempel. Flere flotte kirker og museer ligger her.

La Villette er et flott området hvor man kan dyrke sine interesser, om det så er musikk, vitenskap eller marin zoologi. Denne parken har noe for de fleste, og få med deg en film i Géode.

La Défense er et moderne forretningstrøk, men som stadig vekk får flere interessante butikker og restauranter. Selve Grand Arche er vel symbolet på arkitekturen her.

Finn et perfekt hotell i Paris

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy