Reisetips for Frankrikes romantiske hovedstad

Din guide til Paris - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Utflukter - Paris

http://paris.webby.no/db/fileupload/versailles.jpgDet er meget mye å se og oppleve i selve Paris, men mange vil nok likevel ønske å se litt mer av områdene rundt. Et must er en tur til Versailles, som ligger bare et lite stykke utenfor byen. Har du bedre tid bør du også vurdere et besøk til Loire-dalen, Champagne og Normandie.

Versailles er et av verdens mest besøkte turistmål, og de franske kongenes palass ligger et lite stykke utenfor selve Paris. Vi anbefaler en guidet tur, som lettere gjenoppliver det luksuriøse livet Ludvig XIV og hans hoff førte her. Selve arkitekturen til slottet ble straks beundret og ofte kopiert av andre europeiske kongehus. Kjente rom er Speilsalen og Kapellet, men også Trianon er viktig for arkitekturhistorien. Den langstrakte hagen er både en fin naturopplevelse og en tur midt blant vakre skulpturer og fontener. Landskapsarkitekten Le Nôtre ville speile himmelens forandringer. Det er raskest med en RER på linje C ut hit, men togselskapet SNCF tilbyr en tur-returbillett og inngang på slottet. Slottet stenger rundt kl. 18, mens hagen oftest er åpen noen timer til. Billettprisen er på 20 euro, men prisene kan variere etter sesong.

Fontainebleau er kjent som et av Frankrikes vakreste skogområder, og er kongenes tidligere jaktmarker. I en av de tre skogene kan du finne ruiner og grotter, men stor oppmerksomhet får også slottet Château de Fontainebleau. Dette bygget har trekk fra flere epoker i arkitekturhistorien, og har vakre stukkarbeider fra italienske kunstnere. Dette stedet er bare en RER-tur unna.

Det er flere historiske slott i Loire-dalen, som også har flott arkitektur og vakre hager. En dagstur hit er et must for de som liker å leve seg inn i livene til adelige og kongelige.

Champagne-distriktet er som navnet antyder kjent for sitt sprudlevann. Flere turarrangører sørger for at du får prøvesmake…

Giverny og Normandie har rikelig med minnesmerker etter D-dagen i 1944, men kan også tilby fin natur og koselige landsbyer. I Guverny bodde impresjonisten Claude Monet, og prøv også å få til et besøk på nydelige Mont Saint Michel.

Her er noen linker for arrangører til stedene lengst unna:

Finn et perfekt hotell i Paris

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy